Souvlaki

 

Korte omschrijving gerecht:
Ik denk, op Gyros na, wat trouwens helemaal geen Griekse dish is, het meest gegeten stukje vlees

Aantal personen: 6

Ingrediënten:
1 kilo Varkensvlees ( hamlappen)
1 kopje olijfolie
wat gedroogde oregano
een paar takjes verse oregano
peper & zout
2 eetlepels citroensap
satéstokjes (in water gedrenkt)

Hulpmiddelen:
Kom, Koksmes, Grilplaat

Voorbereiding:
Doe de satéstokjes een half uurtje in water drenken.
Snij het vlees in blokjes en doe die samen met de olie, oregano, citroensap en peper & zout in een kom en laat een half uurtje marineren.

Bereidingswijze:
Rijg de vleesblokjes aan een stokje, verdeel ze netjes over de stokjes.
Doe de grilplaat goed heet maken.
Gril de souvlaki’s mooi bruin tot ze gaar zijn. Let op ze mogen niet droog zijn van binnen.

Serveertips:
Serveer de souvlaki’s op een aparte schaal met wat tzatziki, choriatiki (Griekse salade) en een paar vers gebakken pita broodjes.

Advertisements

One thought on “Souvlaki”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Advertisements

De Griekse KookGek

My Recipes

Door Daniël Jonker

De Griekse KookGek

Griekse Wijnen

De Griekse KookGek

Griekse Weetjes

De Griekse KookGek

Advertisements
%d bloggers like this: