Agios Ioannis Kastro

Favoriete foto (24)Agios Ioannis Kastri ligt in het noordoosten van het eiland Skopelos en is bereikbaar via Glossa. Vóór Glossa zie je een bord waarop staat:  ‘Agios Ioannis Kastri’ en daarnaast een ander bord waarop staat “MAMMA MIA’S Agios Ioannis”.
Dit kerkje is beroemd geworden na de verfilming van “MAMMA MIA”. Het is de plek waar Meryl Streep het liedje van ABBA “The winner takes it all” zingt in de film. Voor de goede orde:  deze kerk is niet degene waarin de trouwerij werd verfilmd, die werd in de studio opgenomen.  De afstand vanaf Glossa is ongeveer vijf kilometer. Door een prachtige natuur, brengt de smalle weg je via vele bochten naar het strand van Agios Ioannis toe. Bij de eerste aanblik van de honderd meter hoge rots in de zee,  met op de top een klein kerkje, ben je zeker onder de indruk. Bijna tweehonderdzestig treden moet je vervolgens bewandelen om aan de top te komen,
2009 Skopelos (159)maar dat is meer dan de moeite waard. Het uitzicht vanaf boven is werkelijk adembenemend…
Op de top bevindt zich de kerk van Agios Ioannis. De kerk zou in de 18e eeuw zijn gebouwd door vissers die op deze plek een icoon van Johannes de Doper hebben gevonden. Een bezoek aan Agios Ioannis Kastri is een aanrader. Na afloop van de klim kun je een lekkere duik in de turquoise zee nemen aan het mooie zand- en kiezelstrand dat zich rechts van de rots bevindt. Restaurants of andere terrassen zijn hier niet. Wel is er een kiosk, waar dranken en snacks verkocht worden.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Maud's plekje

Het vakantie adres van Geesteren

My recipes

Door Daniel Jonker

%d bloggers like this: