Over ons

Happy CopleWij zijn Daan & Marjolein Jonker,

Wij zijn echte Griek-O-Fielen, Wij hebben ons hart verpand aan het land en willen onze oude dag daar doorbrengen. Wij hebben ons plekje gevonden op Skopelos en hopen er zo gauw mogelijk van te kunnen genieten. Hierdoor heb ik mijn roeping gevonden in de Griekse keuken. Mede door mijn werkzaamheden bij de Nederlandse Spoorwegen kan en kunnen we goed met mensen omgaan en dat willen we graag gaan doen. Hierdoor zijn we veel informatie gaan inwinnen en zijn van mening dat we die met iedereen moeten kunnen delen. Zodoende is Griekse Weetjes ontstaan.

Onze voorliefde voor Griekenland is begonnen op Kreta in het plaatsje Amnisos 8 km ten oosten van Heraklion. Wij waren daar in 1980 en toen was Kreta nog niet overspoeld met Nederlanders en was Chersonisos nog niet eens een dorp of stad.

Ook Zakynthos hebben wij diverse keren bezocht bij het schitterende hotel Ilaria gelegen tussen Laganas en Kalamaki. Het jammer ervan is dat er geen reisgezelschap het hotel aanbied of zelfs maar kent. Kefalonia is echt een blijver!! Een eiland waar je niet gauw over uitgepraat raakt.

Uiteindelijk zijn we via Lesbos op Skopelos terecht gekomen en dat is voor ons de toekomst. Vandaar uit willen we de rest van Griekenland ontdekken.

Wij wensen jullie alvast veel plezier op onze website.

Advertisement

4 thoughts on “Over ons”

  1. Beste Daan en Marjolein,
    Een grote stap waar veel lef voor nodig is. Je was altijd al goed in koken Daan, dus dat komt best goed! Ondanks dat wij lang geen contact meer met elkaar hebben, wens ik jullie toch veel succes.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Maud's plekje

Het vakantie adres van Geesteren

My recipes

Door Daniel Jonker

%d bloggers like this: