Midia Saganaki

midia-saganaki

Aantal personen: 4

Ingrediënten:
250 gr Sjalotten, 1.5 kg Vleestomaten, Rode & Groene paprika, 1 teentje Knoflook, 1kg verse mosselen, 250 gr Feta, Petereselie half bosje, Oregano, Kopje azijn, 2 kopjes visfond, 2 thee lepels Suiker, Zout en peper, Olijfolie

Hulpmiddelen:
Ovenschaaltjes, Koksmes, Lepeltje, Keukenmachine, Pan, Hapjespan

Voorbereiding:
Snipper de sjalotten rag fijn. Snij de paprikas in dunne reepjes van 2á3 cm
Ontvel de tomaten en haal de zaadlijsten eruit.
Hak de tomaten fijn, Kook de mosselen en haal de baard eraf en snij de kruiden en knoflook fijn

Bereidingswijze:
Doe de olijfolie in de pan en fruit de sjallotjes glazig. Bak de knoflook even mee en blus alles af met de tomaten. Doe vervolgens de kruiden, de azijn, visfond en de paprikas erbij en maak de saus op smaak met peper en zout.

Laat de saus vervolgens 20 min inkoken op een matig vuurtje tot het een smeuïg geheel is. Doe de mosselen bij de saus en laat deze even 5 min mee sudderen. Verdeel de saus en de mosselen over de ovenschaaltjes.

Verdeel de feta in brokjes over de schaaltjes en roer deze even door de saus. Zet de schaaltjes vervolgens in een voorverwarmde (160 gr) oven en laat deze 15 min doorgaren. Eet smakelijk

Serveertips:
Lekker met grieks/turks brood om in de saus te soppen.
Een frise griekse salade en een goed glas rode Imiglykos

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Advertisements

De Griekse KookGek

De Griekse KookGek

Griekse Wijnen

De Griekse KookGek

Griekse Weetjes

De Griekse KookGek

Finikas-apartments

The place to be

Advertisements
%d bloggers like this: