Aantal personen: 4
Ingrediënten:
250 gr Sjalotten, 1.5 kg Vleestomaten, Rode & Groene paprika, 1 teentje Knoflook, 1kg verse mosselen, 250 gr Feta, Petereselie half bosje, Oregano, Kopje azijn, 2 kopjes visfond, 2 thee lepels Suiker, Zout en peper, Olijfolie
Hulpmiddelen:
Ovenschaaltjes, Koksmes, Lepeltje, Keukenmachine, Pan, Hapjespan
Voorbereiding:
Snipper de sjalotten rag fijn. Snij de paprikas in dunne reepjes van 2á3 cm
Ontvel de tomaten en haal de zaadlijsten eruit.
Hak de tomaten fijn, Kook de mosselen en haal de baard eraf en snij de kruiden en knoflook fijn
Bereidingswijze:
Doe de olijfolie in de pan en fruit de sjallotjes glazig. Bak de knoflook even mee en blus alles af met de tomaten. Doe vervolgens de kruiden, de azijn, visfond en de paprikas erbij en maak de saus op smaak met peper en zout.
Laat de saus vervolgens 20 min inkoken op een matig vuurtje tot het een smeuïg geheel is. Doe de mosselen bij de saus en laat deze even 5 min mee sudderen. Verdeel de saus en de mosselen over de ovenschaaltjes.
Verdeel de feta in brokjes over de schaaltjes en roer deze even door de saus. Zet de schaaltjes vervolgens in een voorverwarmde (160 gr) oven en laat deze 15 min doorgaren. Eet smakelijk
Serveertips:
Lekker met grieks/turks brood om in de saus te soppen.
Een frise griekse salade en een goed glas rode Imiglykos