Skopelos

Skopelos is een eiland wat onderdeel uitmaakt van De Sporaden 
de Noordelijke Sporaden
, samen met de eilanden Skiathos, Allonissos en Skyros. Ze worden gezien als de groenste eilanden van Griekenland.

niet ver van de kust van Pilion dat op het vasteland van Griekenland ligt. De hoofdstad van het eiland is Skopelos stad. Het eiland is ongeveer honderd vierkante kilometer groot en heeft een kustlijn van zeventig kilometer. Het meest opvallende aan dit eiland zijn de ongeveer acht miljoen Aleppo-pijnbomen die hier aanwezig zijn. 160De boom die hier in overvloed groeit, is een soort pijnboom die zich gemakkelijk vermenigvuldigd. Doordat de zaadjes door de wind niet verspreid worden en zo ontstaan dichte bossen.

Op het eiland zijn een tiental bergen die tussen de 300 en de 600 meter hoog zijn. De hoogste berg is de berg Delfi, die 620 meter hoog is. Skopelos heeft veel, vooral kleinere, zand- en kiezelstranden. Sommige stranden zijn met de auto bereikbaar, andere stranden niet, dat heeft met het heuvelachtige, soms steile reliëf van de kustlijn te maken. Als je met een boot rond Skopelos vaart, zie je vele kleine strandjes. Deze stranden kan je vaak alleen met een gehuurde boot of te voet bereiken. Skopelos is bekend om de vele wandelpaden, veel toeristen die dit weten komen regelmatig naar Skopelos terug om te wandelen en om van de prachtige natuur te genieten. Een ander fenomeen op Skopelos zijn de vele kerken en kloosters. Men schat dat er op het eiland driehonderdtachtig kerken zijn. Skopelos heeft geen eigen vliegveld en is alleen met de boot bereikbaar.

11896375_10205116069001249_2465882164244306089_o

De meeste toeristen arriveren vanaf het eiland Skiathos, waar wel een internationaal vliegveld is. Een boottocht van Skiathos stad naar Skopelos stad duurt ongeveer een uur. Anderen vliegen weer naar de stad Volos. Vanaf de haven van Volos gaat er twee keer per dag een ferry naar Skopelos en de andere Sporaden.

Skopelos stad is een schitterend tegen een heuvel aangebouwde stad. Met zijn leuke boulevard en winkeltjes en zijn schitterende straatjes is het een heel leuk dag excursie. Zeker een dagje door de straatjes slenteren is voor de fotografencropped-img_6946.jpg onder ons een waar eldorado. Geef je ogen de kost en kom de meest mooie hoekjes en uitzichten tegen. Wees gerust want verdwalen in deze stad is onmogelijk. Ben je de weg kwijt dan loop je gewoon naar beneden en kom je automatisch op een terras van één van de leuke tavernes terecht.
Onze favoriet is Karavia Taverne waar we steevast een frappe met LoukoumadesLoukoumades me Frappé bestellen. Een lunch maar zeker het diner is voor ons restaurant en ouzorie Finikas. Waar je nog authentieke volks gerechten kunt bestellen die je ergens anders in Griekenland niet zult vinden.

Kortom het is een parel in Egeïsche zee waar je niet gauw uitgekeken raakt.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Maud's plekje

Het vakantie adres van Geesteren

My recipes

Door Daniel Jonker

%d bloggers like this: