Tzatziki

Tzaziki

 

Korte omschrijving gerecht:
Het traditionele gerecht

Aantal personen: 6

Ingrediënten:
1 Komkommer
– 200 tot 250ml volle romige Yoghurt
– Half bosje verse Dille
– 1/2 teentje Knoflook
– 4 eetlepels Olijfolie
1  eetlepl rode wijnazijn

Hulpmiddelen:
Kaasdoek (indien voorhanden) of neem een panty
beslagkom

Voorbereiding:
Schep de yoghurt in een (kaas)doek en wring deze boven een bak uit.

Bereidingswijze:
Schil de komkommer en rasp deze op een fijne rasp. Knijp de komkommer rasp uit zo dat het meeste vocht eruit is

Pak de  yoghurt  en schep deze in een kom. Rasp vervolgens de knoflook boven de yoghurt. Snij de dille fijn en voeg dit aan de yoghurt toe. Pak de komkommer snippers en roer dit door de saus heen. Ten slotte voeg je de olijfolie en rode wijnazijn toe om de saus af te maken.

Serveertips:
Lekker als dip bij brood en garnalen of als saus bij gyros of keftedakia’s

Advertisements

One thought on “Tzatziki”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Advertisements

De Griekse KookGek

Advertisements
%d bloggers like this: