Korte omschrijving gerecht:
Het traditionele gerecht
Aantal personen: 6
Ingrediënten:
1 Komkommer
– 200 tot 250ml volle romige Yoghurt
– Half bosje verse Dille
– 1/2 teentje Knoflook
– 4 eetlepels Olijfolie
1 eetlepl rode wijnazijn
Hulpmiddelen:
Kaasdoek (indien voorhanden) of neem een panty
beslagkom
Voorbereiding:
Schep de yoghurt in een (kaas)doek en wring deze boven een bak uit.
Bereidingswijze:
Schil de komkommer en rasp deze op een fijne rasp. Knijp de komkommer rasp uit zo dat het meeste vocht eruit is
Pak de yoghurt en schep deze in een kom. Rasp vervolgens de knoflook boven de yoghurt. Snij de dille fijn en voeg dit aan de yoghurt toe. Pak de komkommer snippers en roer dit door de saus heen. Ten slotte voeg je de olijfolie en rode wijnazijn toe om de saus af te maken.
Serveertips:
Lekker als dip bij brood en garnalen of als saus bij gyros of keftedakia’s
One thought on “Tzatziki”