1 kg kalfsvlees of rundvlees
500 ml tomatenblokjes
1 potje tomatenpuree
1 ui gesnipperd
1 knoflookteentje
700 ml water
Olijfolie
Peper & Zout
1 theelepel Kaneel
1 á 2 Kruidnagels
1/4 theelepel Bachari (piment)
1 Laurierblad
1 theelepel verse Nootmuskaat
1/2 theelepel Komijnzaadpoeder
Rode wijn (Mavrodavne heeft de voorkeur)
HULPMIDDELEN
1 hapjespan
1 braadpan
Knoflookpers
Snijd het kalfsvlees in grove stukken en versnipper de ui.
Verhit een beetje olijfolie in de hapjespan, doe peper en zout op het vlees en bak het rondom bruin (niet doorbakken)
Verwarm een beetje olijfolie in de braadpan fruit de ui rustig glazig, dan wordt hij lekker zoet.
Voeg vervolgens de tomatenpuree en de gezeefde tomaten toe en bak deze 10 minuut mee op een wat hoger vuur. Doe er nog wat peper en zout bij.
Doe er de kruiden en het geperst teentje knoflook bij en laat dit 1 minuut meebakken
Blus het af met een kopje rode wijn en doe er 700ml water bij.
Breng de saus rustig aan de kook.
Voeg het vlees toe en stoof het vervolgens 1,5 a 2 uur (totdat het vlees uit elkaar begint te vallen).
Regelmatig roeren.
Serveertips
Lemoni patates of rijst zijn er heerlijk bij. Je kan ook aardappelpuree erbij maken. (zie recepten)
Fantastisch ,deze lijsten voor gerechten uit te proberen,alleen bachari ken ik niet,wat is dat juist,zal ik moeten mee brengen van Kreta..;
LikeLike
Manuela Bachari is hetzelfde als piment
gr de Griekse KookGek
LikeLike
is dit niet hetzelfde als pastitsada ??
LikeLike
Nee Pastitsada is een lokaal gerecht van Corfu. Het lijkt er wel een beetje op maar is echt anders. Ik zal het recept voor je opzoeken
Groetjes De Griekse KookGek
LikeLike
Lijkt wel op stifado.
LikeLike
Erg lekker
LikeLike