Kokinisto ( Grieks stoofvlees in rode saus )

INGREDIENTEN  4 PERSONEN

1 kg kalfsvlees of rundvlees
500 ml  tomatenblokjes
1 potje tomatenpuree
1 ui gesnipperd
1 knoflookteentje
700 ml water
Olijfolie
Peper & Zout
1 theelepel Kaneel
1 á 2 Kruidnagels
1/4 theelepel Bachari (piment)
1 Laurierblad
1 theelepel verse Nootmuskaat
1/2 theelepel Komijnzaadpoeder
Rode wijn (Mavrodavne heeft de voorkeur)

HULPMIDDELEN

1 hapjespan
1 braadpan
Knoflookpers

Bereidingswijze

Snijd het kalfsvlees in grove stukken en versnipper de ui.

Verhit een beetje olijfolie in de hapjespan, doe peper en zout op het vlees en bak het rondom bruin (niet doorbakken)

Verwarm een beetje olijfolie in de braadpan fruit de ui rustig glazig, dan wordt hij lekker zoet.
Voeg vervolgens de tomatenpuree en de gezeefde tomaten toe en bak deze 10 minuut mee op een wat hoger vuur. Doe er nog wat peper en zout bij.
Doe er de kruiden en het geperst teentje knoflook bij en laat dit 1 minuut meebakken
Blus het af met een kopje rode wijn en doe er 700ml water bij.
Breng de saus rustig aan de kook.
Voeg het vlees toe en stoof het vervolgens 1,5 a 2 uur (totdat het vlees uit elkaar begint te vallen).

Regelmatig roeren.

Serveertips

Lemoni patates of rijst zijn er heerlijk bij. Je kan ook aardappelpuree erbij maken. (zie recepten)

Advertisement

7 thoughts on “Kokinisto ( Grieks stoofvlees in rode saus )”

    1. Nee Pastitsada is een lokaal gerecht van Corfu. Het lijkt er wel een beetje op maar is echt anders. Ik zal het recept voor je opzoeken

      Groetjes De Griekse KookGek

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Maud's plekje

Het vakantie adres van Geesteren

My recipes

Door Daniel Jonker

%d bloggers like this: