De Griekse Kook Gek

logo_dgkg_png

De Griekse Kook Gek, wat een rare naam hé.

Het komt eigenlijk door iemand uit mijn omgeving die deze naam bedacht, ik moest erom lachen, maar het geeft wel aan hoe Gek ik van dit land ben, en dat koken mijn passie is die ik met jullie wil delen. En inmiddels is er meer dan alleen koken en bestook ik graag de Griek-O-fielen met de kennis van mezelf maar ook van andere. Dit laatste gaat natuurlijk altijd in overleg.

Eigenlijk ben ik niet van plan om teveel woorden te gebruiken om me voor te stellen, maar je weet hoe een websitebouwer in elkaar zit. Hoeveel te meer informatie hij heeft hoeveel te meer hij het naar zijn zin heeft.

Nou daar gaan we dan.

Mijn naam is Daan en ik ben een Hollander met als hobby “koken”. Ik heb een passie met de Griekse keuken en de gerechten daaruit en die deel ik met mijn vrouw Marjolein.

Ik kook graag de Griekse keuken omdat deze bekend staat als één van de gezondste van de wereld. Daarbij maak ik gebruik van de meest verse producten waarvoor ik best moeite doe om ze te hebben. In mijn voor en achtertuin groeien verse kruiden en wat er niet groeit, staat wel gedroogd in de kast. Vaak heb ik een gerecht in mijn hoofd en zijn niet alle ingrediënten aanwezig en dan ga ik over op de improvisatie tour. Hier komen vaak de mooiste gerechten uit. Uit mijn Marine tijd heb ik ook de wereldberoemde Blauwe Hap gegeten en ook leren maken. Dus is er een variatie tussen Grieks en Indonesisch.

Veel vrienden en kennissen hebben vaak tegen mij gezegd dat ik mijn roeping heb gemist en misschien hebben ze wel gelijk. Ook vragen ze waarom ik dit niet deel met andere mensen. Ik had dan een antwoord klaar in de vorm van “ik heb helemaal geen koks opleiding gehad”. Heb alles mezelf geleerd en dan kan je toch niet gaan koken bij mensen thuis?

Tot mijn Griekse vriend Lambros Gassios naar me toe kwam en tegen me zij: “wat houdt je tegen! Alle mama’s en moeders in Griekenland hebben toch ook geen kook opleiding gehad!”. Van hem moest ik het maar gewoon gaan doen. Nou bij deze dan.

Het idee is dat ik kook voor kleine groepen (max 10 personen), deels vooruit in mijn eigen keuken en deels op locatie. De kosten zijn va € 30,– per persoon

Samen met de gastvrouw of heer ga ik om de tafel zitten om een menu samen te stellen. Op de dag zelf zorg ik dat alle ingrediënten aanwezig zijn en dat er een glaasje Griekse wijn en een ouzo is. Natuurlijk neem ik wat Griekse muziek mee, want zonder is het geen Griekse avond.

Potten, pannen, bestek, borden etc. neem ik niet mee. Stel je voor dat jullie het gezellig hebben en de borden gaan de lucht in dan heb ik dat niet op mijn geweten. Gezamenlijk gaan we dan de gerechten maken onder mijn toezicht. De recepten neem ik mee en die blijven achter voor later gebruik. Zijn de gerechten klaar dan vertrek ik via de zijuitgang en gaan jullie lekker aan tafel en genieten van heerlijke gerechten.

Ook doe ik kleine buffetjes maken voor maximaal 10 personen. Ook die doe ik in samenspraak met de gast heer/vrouw. Ik werk in een straal van 20 km rondom Hellevoetsluis maar uitzonderingen bevestigen de regel. Neem gerust eens contact op dan zien we wel waarop we uitkomen.

Ik zeg dan kali orexi (eet smakelijk).

Tel 0652482104

Prijswijzer De Griekse Kook Gek

Advertisement

One thought on “De Griekse Kook Gek”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Maud's plekje

Het vakantie adres van Geesteren

My recipes

Door Daniel Jonker

%d bloggers like this: