Tzatziki á la George Calombaris

Tzatziki ala George kalombaris 2 Tzatziki ala George kalombaris

Korte omschrijving gerecht:

De traditionele tzatziki maar dan vanuit een michelinkeuken

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 1 ltr Griekse yoghurt
  • 1 komkommer
  • half bosje verse dille
  • wat zout en peper
  • 3 tot 6 tenen knoflook (uitgeperst) naar smaak
  • 1/2 eetlepel cayenepoeder
  • citroenrasp van 1 citroen
  • een halve eetlepel Griekse honing
  • olijfolie
  • halve eetlepel rodewijnazijn
  • 1/2 eetlepel ouzo
    Feta

Hulpmiddelen:
Kaasdoek beslagkom, keukenmachine, rasp en een spatel

Voorbereiding:
Doe de yoghurt in de kaasdoek en laat deze een nachtje uitlekken. Rasp de kokommer en laat ook die uitlekken

Bereidingswijze:
Doe de uitgelekte yoghurt en komkommer met alle ingrediënten in de beslag kom. Rasp de citroen hierover en voeg de fijn gesneden dille toe. Vermeng dit erg goed met elkaar en laat hem nog een nachtje staan. De smaken komen dan nog meer tot hun recht.

Serveertips:
Serveer dit met Bifteki, gyros vlees of zo als mezedes op een getoast stukje brood

TIP. Rasp de knoflook deze wordt dan fijner en geeft meer vocht af en meer smaak

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Maud's plekje

Het vakantie adres van Geesteren

My recipes

Door Daniel Jonker

%d bloggers like this: