Rizogalo-Rijst Pudding Recept
Korte omschrijving
Een van mijn favoriete Griekse desserts zo gemakkelijk te maken. En de hele familie houdt ervan.
Ik heb ontdekt dat het beste resultaat met behulp van korte rondkorrelige rijst is
Geniet ervan
INGREDIËNTEN
2 theelepel. boter
250 g melk
snufje zout
1/3 kopje rijst (zie hierboven)
3 repen citroenschil
1/4 kopje suiker
2 eieren, goed geklutst
1 theelepel. vanille-extract
kaneelpoeder per portie
BEREIDING
Smelt de boter in een grote pan op matig hoog vuur. Voeg de melk en snuifje zout en breng aan de kook.
Voeg de rijst en citroen schil en kook ongeveer 25 minuten vaak roeren om te voorkomen dat rijst aanbakt aan de bodem van de pan. Zorg dat de rijst zacht is maar niet papperig.
Wanneer de rijst gekookt is, verwijdert u de citroenschil en roer de suiker er door.
Doe een kop warme melk voorzichtig toevoegen aan de geklutste eieren om ze te temperen maar blijf roeren om verhinderen dat ze stremmen.
Zet de warmtebron wat lager en doe het ei-melk mengsel in de pan, onder voortdurend roeren. Het mag zachtjes koken totdat het mengsel begint in te dikken. Haal de pan van het vuur, roer het vanille-extract erdoor en laat het afkoelen.
Serveren,
Bestrooi de porties met kaneel. U kunt het best genieten van dit recept bij kamertemperatuur of gekoeld.
Met dank aan Despina Dimitriou