Citroen aardappelen (Lemóni patátes)

Citroen aardappels 1

Aantal personen: 4

Ingrediënten:
1.5 kilo vastkokende aardappels
1 eetlepel gedroogde oregano
zout
sap van 2 citroenen
olijfolie extra verge
water

Hulpmiddelen:
Ovenschaal, schilmesje

Voorbereiding:
Schil de aardappels en snij ze in partjes, verwarm de oven voor op 230 graden.

Bereidingswijze:
Doe de ovenschaal invetten
Leg de partjes in een oven schaal en besprenkel ze met het citroensap.
Strooi de oregano over de aardappelpartjes.
Doe hierover wat zout en besprenkel ze met de olijfolie
Laat hierna water in de schaal lopen tot de aardappels bijna onderstaan.
Zet de schaal hoog in de oven en laat het water verdampen
Doe op het laatst nog een beetje olijf olie over de aardappels zodat ze een lekker knapperig korstje krijgen

Serveertips:
Lekker met Tzoutzoukakia (gehaktballetjes in tomatensaus) een stukje vers breekbrood en een glas wijn

Advertisements

2 thoughts on “Citroen aardappelen (Lemóni patátes)”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Advertisements

De Griekse KookGek

%d bloggers like this: