Aantal personen: 4
Ingrediënten:
1.5 kilo vastkokende aardappels
1 eetlepel gedroogde oregano
zout
sap van 2 citroenen
olijfolie extra verge
water
Hulpmiddelen:
Ovenschaal, schilmesje
Voorbereiding:
Schil de aardappels en snij ze in partjes, verwarm de oven voor op 230 graden.
Bereidingswijze:
Doe de ovenschaal invetten
Leg de partjes in een oven schaal en besprenkel ze met het citroensap.
Strooi de oregano over de aardappelpartjes.
Doe hierover wat zout en besprenkel ze met de olijfolie
Laat hierna water in de schaal lopen tot de aardappels bijna onderstaan.
Zet de schaal hoog in de oven en laat het water verdampen
Doe op het laatst nog een beetje olijf olie over de aardappels zodat ze een lekker knapperig korstje krijgen
Serveertips:
Lekker met Tzoutzoukakia (gehaktballetjes in tomatensaus) een stukje vers breekbrood en een glas wijn
2 thoughts on “Citroen aardappelen (Lemóni patátes)”