Aubergine plakjes in knoflook-tomatensaus

aubergine_tomaat

Korte omschrijving gerecht:
Een simpel vegetarisch recept.

Aantal personen: 6

Ingrediënten:
4-5 aubergines
2-3 fijngesneden uien
5-6 teentjes knoflook
4-5 rijpe fijngesneden tomaten
2 kopjes olie (om te bakken)
1 eetlepel suiker
zout & peper

Hulpmiddelen:
Teil, Hapjespan, koksmes, snijplank

Voorbereiding:
Maak de aubergines schoon en snij ze in plakken. Leg ze vervolgens 1 uur in zout water.
Snij de ui en tomaten fijn.
Kneus de knoflook en hak hem fijn.

Bereidingswijze:
Dep de aubergines droog en bak ze in voldoende olie. Als de aubergines mooi bruin zijn voeg je de uien, tomaten, knoflook, suiker, zout en peper toe. Er wat water bijdoen en rustig 20 á 25 minuten laten sudderen.

Serveertips:
Warm of koud serveren met wat feta is erg lekker.
Een tip van de Cypriotische keuken, voeg er een theelepel kaneel aan toe.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Advertisements

De Griekse KookGek

Advertisements
%d bloggers like this: