Aantal personen: 4
Ingrediënten:
500 gram Kritharáki (rijstvormige pastakorreltjes)
1 groene paprika
1 bosje selderij
2 tomaten
1/2 courgette
2 tenen knoflook
1 rode ui
250 gr ham blokjes
Feta
1/2 kopje olijfolie
Water 500 ml
Zout en peper
Hulpmiddelen:
Snijplank, koksmes, ovenschaal, hapjespan.
Voorbereiding:
Snij alles in kleine blokjes.
Bereidingswijze:
Fruit de ui in de olijfolie en voeg daarna de paprika, courgette, knoflook en de tomaten toe en laat 5 min door sudderen.
Doe de groenten melange in de ovenschaal voeg daar de Kritharáki aan toe en roer het goed door elkaar. Voeg daarna water toe en zet het geheel in een niet te warme oven, 125 gr, voor 45 min.
Roer na 10 min. Alles nog even goed door, om aanbakken te voorkomen. Doe na 30 min de hamblokjes er doorheen. Als de schotel klaar is verdeel je er lekker wat feta overheen.
Zet hem daarna nog even terug in de oven, als deze al uit staat, zodat er een korst op komt.
Serveertips:
Lekker met wat rucola en een glaasje rode wijn.
Lijkt me lekker….maar gaat de selderij in het begin of aan het eind er overheen?
LikeLike
Het grootste deel gaat in de groenten melange en je kunt er een beetje over doen bij het opdienen
LikeLike
ziet er héérlijk uit… vast en zeker eens maken!
LikeLike