Korte omschrijving gerecht:
Dit gerecht komt van rond de jaartelling. In die tijd werd het ontbijt en middag eten gedaan hoofdzakelijk allen met brood
Aantal personen: 4

Ingrediënten:
2 eetlepel korianderzaad
1 theelepel zeezout
4 kabeljauw filets
theelepel witte wijn azijn
Brood
Hulpmiddelen:
Vijzel, gratentang, koekenpan, pan of ovenschaal met deksel
Voorbereiding:
Zet de oven op 190 gr.
Bak de korianderzaadjes 10 minuten en laat ze afkoelen.
Vijzel de koriander zaadjes.
Bereidingswijze:
Meng de korianderzaadjes met het zout en wrijf de filets hiermee in. Haal de evt. graatjes eruit.
Doe de kabeljauw in een met olie ingesmeerde schaal en zet hem, met de deksel erop, voor 20-25 minuten in de oven.
Als de vis klaar is besprenkel hem dan met het witte wijnazijn, vergeet dit niet
Serveertips:
Het werd vroeger gegeten met brood en een glas wijn.