Griekse visschotel van voor de jaartelling

Korte omschrijving gerecht:
Dit gerecht komt van rond de jaartelling. In die tijd werd het ontbijt en middag eten gedaan hoofdzakelijk allen met brood

Aantal personen: 4

Op de foto is dit gerecht gemaakt met verse koriander omdat ik geen korianderzaadjes had.

Ingrediënten:
2 eetlepel korianderzaad
1 theelepel zeezout
4 kabeljauw filets
theelepel witte wijn azijn
Brood

Hulpmiddelen:
Vijzel, gratentang, koekenpan, pan of ovenschaal met deksel

Voorbereiding:
Zet de oven op 190 gr.
Bak de korianderzaadjes 10 minuten en laat ze afkoelen.
Vijzel de koriander zaadjes.

Bereidingswijze:
Meng de korianderzaadjes met het zout en wrijf de filets hiermee in. Haal de evt. graatjes eruit.
Doe de kabeljauw in een met olie ingesmeerde schaal en zet hem, met de deksel erop, voor 20-25 minuten in de oven.
Als de vis klaar is besprenkel hem dan met het witte wijnazijn, vergeet dit niet

Serveertips:
Het werd vroeger gegeten met brood en een glas wijn.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Maud's plekje

Het vakantie adres van Geesteren

My recipes

Door Daniel Jonker

%d bloggers like this: