Auberginepuree

Auberginepuree

INGREDIENTEN

  • 500 gr kleine aubergines,
  • 2 grote tenen knoflook,
  • 50 gr walnoten in stukjes,
  • 50 gr schapenkaas,
  • sap van 1/2 citroen,
  • 1 el witte wijnazijn, zout,
  • 2 el olijfolie,
  • 1 verse eierdooier (niet noodzakelijk),
  • versgemalen zwarte peper,
  • 2 zachte pepers voor de garnering
Een griekse “pesto”. Nog lekkerder (en nog gemakkelijk ook) als je hem een dag tevoren maakt.
Voorbereiding

De oven op 175 graden voorverwarmen. De aubergines met een vork doorprikken en ongeveer 1 uur in de oven bakken tot ze mals zijn. Vervolgens schillen.

Bereidingswijze

De knoflook persen, de walnoten in stukjes hakken en de schapenkaas verbrokkelen of raspen. Het auberginevlees pureren en mengen met citroensap, azijn, zout en olie. De knoflook, walnoten en schapenkaas toevoegen. Eventueel de eidooier toevoegen en op smaak maken met peper. Minstens 1/2 uur op laten stijven en garneren met de pepers.

Serveertips

Met Grieks of Turks brood

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Advertisements

De Griekse KookGek

De Griekse KookGek

Griekse Wijnen

De Griekse KookGek

Griekse Weetjes

De Griekse KookGek

Finikas-apartments

The place to be

%d bloggers like this: