Grieks mixed vleespannetje met groente

INGREDIËNTEN 4 PERSONEN

4 kippendijen
500 gr hamlap of schouderkarbonade
1 grote paprika
3 vleestomaten
1 kleine courgette
1 flinke rode ui
5 teentjes knoflook
6 flinke aardappels, vastkokend
1 el oregano
1 tl tijm
vers gemalen zwarte peper en zeezout
10 el olijfolie

HULPMIDDELEN
Bakblik of braadslede
Voorbereiding
Snijd hamlap of karbonades in 4 gelijke dikke stukken. Maak marinade door de olijfolie te mengen 2 teentjes geperste knoflook met de oregano, tijm, flink peper en zout. Leg het varkensvlees en de kippendijen erin. Goed mengen en laat een nachtje afgedekt in de koelkast marineren. Zo wordt dat vlees super lekker.
Snijd courgette, tomaten, paprika, aardappels in grove partjes . Snipper rode ui grof en hak 3 teentjes knoflook in grove stukjes.
Bereidingswijze

Neem een bakblik of braadslede en laat het olie-kruidenmengsel daarin lopen. Verdeel het vlees erover. Vermeng de groenten, de rode ui en knoflook hierover. Doe er eventueel nog wat extra oregano en wat olie overheen. Heteluchtoven voorverwarmen op 180 graden en alles in ongeveer 80-90 minuten garen tot alles gaar is.

Serveertips

In Griekenland eet men er een Griekse salade en brood om de saus mee op te deppen. Drink er koele Retsina bij.

One thought on “Grieks mixed vleespannetje met groente”

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Maud's plekje

Het vakantie adres van Geesteren

My recipes

Door Daniel Jonker