Zeevruchten salade

thalassiná salata (zeevruchten salades)

Zeevruchten salade

INGREDIENTEN 4 PERSONEN
1 kg gepelde garnalen.
1 inktvis ca 1 kg (diepvries is ok).
1/2 k rode azijn.
8 schoongemaakte pijlinktvisjes middelgroot,
( diepvries is ok).
1/2 kg mosselen zonder schelp, (diepvries is ok).
Sap van 2 citroenen.
Geraspte schil van 1 citroen.
2 el mosterd.
1 el honing.
300 ml olijfolie.
1 krop groene sla.
1 krop rode sla.
1 krop ijsberg sla.
8 lenteuitjes groen en wit fijngehakt.
3 teentjes knoflook fijngehakt.
1/2 bosje dille fijngehakt.
Verse tijm, indien niet voorhanden dan gedroogde tijm gebruiken.
Zout en peper naar smaak.
HULPMIDDELEN
Pan.
Snijplank.
Mes.
Bowl.
Grote schaal.
Mixer.
Grote sla schotel.
Citroenpers.
Schuimspaan.
Hoge druk pan.

Salade van gekookte zeevruchten, gemarineerd in een frisse saus.

Voorbereiding

Zet de inktvis 30 minuten in ruim water en spoel dan onder stromend water.
Kook de inktvis in de azijn aangevuld met 1 k water, tot het vlees zacht is.
Het kookvocht bewaren voor de marinade.
Ik doe dat in de snelkookpan ca. 30 minuten.
Laat afkoelen en snij in stukken.
Verwarm ruim water in de pan en kook de garnalen en de mosselen 3 minuten, haal uit de pan en zet opzij.
Kook de pijlinktvisjes in dezelfde pan tot het vlees zacht is, haal uit de pan en zet opzij.
Laat nu al de zeevruchten afkoelen.
Snij de pijlinktvisjes in ringen.
Doe de mosterd, olie, citroensap, citroenrasp, knoflook, de helft van de dille, de helft van de lenteuitjes en 1 k van het kookvocht van de inktvis in de mixer en klop tot een gladde massa.
In een grote bowl doen we al de zeevruchten en giet de saus erover.
Voeg tijm toe en laat minimaal 3 uur marineren, ( ik doe dat de avond tevoren laat de hele nacht in de ijskast staan.

Bereidingswijze

Scheur of snij de diverse sla in stukken, voeg tijm, de rest van de lenteuitjes en de rest van de dille toe en meng goed doorelkaar, ( ik doe dat met de hand in een grote schaal).
Doe er 3 el van de marinade over en meng nogmaals.
Leg nu de sla op de grote serveerschaal.
Schep de zeevruchten uit de marinade en leg op de sla.
Voeg zout en peper aan de marinade toe naar smaak.
Begiet met nog 3 el van de marinade.

Serveertips

We kunnen de salade ook serveren op warme toast.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Advertisements

De Griekse KookGek

De Griekse KookGek

Griekse Wijnen

De Griekse KookGek

Griekse Weetjes

De Griekse KookGek

Finikas-apartments

The place to be

%d bloggers like this: