Tyropitáákja (kaaspasteitjes)

Aantal personen: 5 á 6

Ingrediënten:

  • 1/2 kilo bladerdeeg
  • 1 kopje bloem
  • 1 kopje boter of margarine
  • 2 1/2 kopje melk
  • 350 gr feta geraspt
  • 3 eieren
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • zout en peper

Hulpmiddelen:
Snijplank, koksmes, houtenlepel, beslagkom, steelpan

Voorbereiding:
Rasp de feta

Bereidingswijze:
Smelt de helft van de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer het met een houtenlepel goed door. Voeg dan de verwarmde melk al roerend toe zodat er geen klonten in komen. Haal de pan van het vuur, voeg wat zout toe, alsmede de nootmuskaat en peper, de eieren en de kaas. Meng dit goed door en laat afkoelen.

Als he bladerdeeg geen plakjes zijn snij dan van het deeg 5 cm brede lapjes, 2 naaste elkaar, smeer ze met de rest van de boter in en vul ze als volgt:een lepeltje vulling zodanig op het deeg zodat er een driehoekje van kan worden gevouwen. Leg de driehoekjes op een, met bakpapier bekleed, bakplaat en laat ze in ongeveer 35 minuten in een niet al te warme oven 120 graden lichtbruin bakken. Boven en onder warmte, dus geen hete lucht. Ze kunnen warm en koud worden opgedient.

Serveertips:
Lekker als mezè bij een borrel

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Advertisements

De Griekse KookGek

De Griekse KookGek

Griekse Wijnen

De Griekse KookGek

Griekse Weetjes

De Griekse KookGek

Finikas-apartments

The place to be

Advertisements
%d bloggers like this: