Korte omschrijving gerecht:
Een amuse die ik in Zakynthos geserveerd kreeg en je smaak papillen zeker doen werken
Aantal personen: 4
Ingrediënten:
Stokbrood/Grieks brood
3 of 4 tomaten zon gerijpte of roma tros tomaten
wat zwarte en groene olijven
2 teentjes knoflook
Oregano (naar smaak)
olijfolie
feta
Hulpmiddelen:
Hapjes pan, snijplank, keukenmachine
Voorbereiding:
Snijd de broodjes doormidden en grill ze in de oven of pan krokant. Snijd een kruisje in aan de onderzijde van de tomaten. Doe de tomaten in een kom en giet er kokend heet water over en dompel ze 30 sec onder water. Giet ze af en spoel ze af met koud water.
Bereidingswijze:
Verwijder het velletje en begin bij het kruisje. Verwijder ook het waterige gedeelte met de pitjes en prak de rest van het vruchtvlees grof met een vork. Doe de tomatenpuree in een kom en pers het teentje knoflook er bij. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het tomatenmengsel over het geroosterd brood. Kruimel er wat feta over leg een olijf in het midden. Bestrooi met een beetje oregano.
Kali Orexi
Serveertips:
Lekkere amuse met een glaasje Ouzo/ tsipouro of Imiglykos wijn.