Taramosálata

Featured image

INGREDIENTEN

1) 2 gekookte aardappelen (niet al te gaar),
125 gr. tarama (viskuit),
1 kop olijfolie,
sap van 1,5 citroen,
2 el azijn,
2 el water,
1 kleine geschaafde ui (naar keus, ui is niet noodzakelijk).

HULPMIDDELEN

Electrische mixer, kan eventueel ook met de garde

Voorbereiding

 Aardappelen koken en ui raspen.

Bereidingswijze

Doe de tarama samen met de gekookte, afgekoelde aardappelen in de MIXER en mix op middelgrote snelheid tot een luchtige puree. Voeg geleidelijk aan met een dun straaltje de olijfolie toe (zeer belangrijk giet je hup de hele kop erin dan pakt het niet!) op dezelfde manier voeg je ook de azijn, het citroensap en het water toe en blijf mixen tot het een luchtig geheel is, dan de geraspte ui toevoegen.

Serveertips

Dit wordt als bijgerecht gegeten bij : skordalia en bakaliaros (kabeljauw), allerlei soorten gebakken vis en bij peulvruchten soepen of gerechten b.v. fassolada, (witte bonensoep), gigantes, (grote witte bonen die meestal als salade worden gegeten) en fakes (linzensoep)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Advertisements

De Griekse KookGek

De Griekse KookGek

Griekse Wijnen

De Griekse KookGek

Griekse Weetjes

De Griekse KookGek

Finikas-apartments

The place to be

Advertisements
%d bloggers like this: