Stifado

Stifado
Stifado

Korte omschrijving gerecht:
Traditioneel stoofgerecht wat in elke keuken zijn eigen tintje krijgt. Het wordt veelal gemaakt met konijn, rundvlees, kip,  lamsvlees en zelfs met vis

Aantal personen: 4

Ingrediënten:
1 kilo Rundvlees
1 kilo kleine sjalotten
2 á 3 rijpe tomaten
1 tak rozemarijn
1 laurierblad
1 kopje olijfolie
1 kopje keukenazijn
2 tenen knoflook
peper en zout
1 blikje tomatenpuree

Hulpmiddelen:
Braadpan, koksmes, snijplank en een petroleumstel

Voorbereiding:
Pel de sjalotten schoon maar laat ze heel. Snij het rundvlees in grote brokken (4 cm )
Snij de tomaten in kleine blokjes.
Kneus de knoflook en hak deze fijn.

Bereidingswijze:
Verwarm de olijfolie en braad het rundvlees snel mooi bruin. Voeg de sjalotten toe en braad deze, op een matig vuur, even mee. Blus het af met de keuken azijn en de tomaten. Voeg de kruiden toe en doe er water bij zodat alles mooi onderstaat.

Breng dit alles aan de kook en plaats het vervolgens op een petroleumstel en laat het lekker gaar stoven in minimaal 2 uur (langer mag het wordt er alleen maar lekkerder door)

Tegen de tijd dat je het gaat serveren voeg je de tomatenpuree toe om de saus een beetje te binden.
Maak het daarna op smaak aan met peper en zout of een bouillon blokje.

Serveertips:
Lekker met aardappelpuree of rijst.

Advertisements

2 thoughts on “Stifado”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Advertisements

De Griekse KookGek

De Griekse KookGek

Griekse Wijnen

De Griekse KookGek

Griekse Weetjes

De Griekse KookGek

Finikas-apartments

The place to be

Advertisements
%d bloggers like this: