Spaghetti met rucola pesto en garnalen

Dit is een typisch mediterraans gerecht wat in alle zuidelijk landen rondom de Middellandse zee gegeten wordt. Ik heb hem ook in de Griekse keuken geplaatst omdat hij daar echt niet in misstaat.

INGREDIËNTEN 

4 PERSONEN
300gr Spaghetti
2 el hazelnoten
2 zakken rucola (75gr)
1 teen knoflook
125ml olijfolie
3 el parmezaanse kaas
200 gr peultjes
500 gr grote garnalen
1 el pijnboompitten

HULPMIDDELEN

Kookpan, snijplank, koksmes, koekenpan, keukenmachine,

Voorbereiding

Kook de spaghetti in 8 minuten beet gaar. Rooster de noten in een droge koekenpan goudbruin. Pureer 75 gr rucola met de knoflook de pijnboompitten en de olijfolie tot een smeuïge massa en roer de kaas en peper er naar smaak door.

Bereidingswijze

Kook de peultjes 4 minuten in zout water beetgaar. Giet de peultjes af en spoel ze onder stromend water koud af. Meng de peultjes met 75 gr rucola, 1 el noten 2 el olijfolie en zout en peper naar smaak.
Giet de spaghetti af en meng de pesto door en verdeel over 4 borden. Bak de garnalen even warm 4 á 5 minuten en serveer dezen erop.

Serveertip

Serveer met de salade en een lekker glas witte wijn

Advertisements
Advertisements

De Griekse KookGek

De Griekse KookGek

Griekse Wijnen

De Griekse KookGek

Griekse Weetjes

De Griekse KookGek

Finikas-apartments

The place to be

%d bloggers like this: