Sofrito

20150913_180747

  • 200 ml olijfolie
  • 1 kilo kalfs of runderlapjes
  • 6 teentjes knoflook
  • 1/2 kopje witte wijn of natuurazijn
  • 1 blokje groentebouillon
  • 2 eetlepels bloem
  • zout en peper
  • 1 bos platte peterselie, gehakt
 Voorbereiding

Sla het vlees plat, niet te dun. Hak de peterselie grof

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een braadpan met dikke bodem en bak de lapjes vlees aan beide kanten aan. Pel de knoflook. Breng 400 ml water met het bouillonblokje aan de kook. Haal het vlees uit de pan en roer met een houten pollepel de bloem al roerend door de olie. Zet het vuur laag en laat de bloem al roerend in 3 minuten gaar worden. Voeg geleidelijk en al roerend de hete bouillon toe (let op spetteren). Pers de knoflook er boven uit en voeg wat wijn toe. Roer het tot een dikke saus. Voeg het vlees weer toe en bestrooi het gerecht royaal met peper. Laat het vlees half afgedekt in 1 1/2 uur gaar worden op heel laag vuur. Roer het regelmatig om.

Serveer tip

Lekker met een frisse salade en Lemoni Patatas

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Advertisements

De Griekse KookGek

De Griekse KookGek

Griekse Wijnen

De Griekse KookGek

Griekse Weetjes

De Griekse KookGek

Finikas-apartments

The place to be

Advertisements
%d bloggers like this: