Olijven en rucola tapenade

Ingrediënten Olijven tapenade;

  • 20 á 30 ontpitte kalamata olijven,
  • 30 gram pijnboompitten, geroosterd
  • 30 gram kappertjes,
  • 2 sjalotten
  • 5 gedroogde tomaten
  • 5 blaadjes basilicum,
  • 1 a 2 teentjes knoflook,
  • olijfolie, of basilicumolie
  • peper en zout naar smaak.

Benodigdheden;

  • hakblok
  • keukenmes
  • keukenmachine
  • ontpitter
  • keukenrasp

Bereiding;

Ontpit de olijven, rasp de sjalotten, hak de basilicum, snij de tomaten klein en kneus de knoflook en snij deze in blokjes.

Doe vervolgen alles in de hakker van de keukenmachine, voeg olijfolie toe en hak alles fijn. Blijf olijfolie toevoegen tot het mengsel en mooie smeuïge, iet wat grof, mengsel is maar niet zo dat het een soort soep is geworden.

 

Ingrediënten Rucola tapenade;

  • 50 gr verse rucola,
  • 30 gram pijnboompitten, geroosterd
  • 30 gram hazelnoten, geroosterd,
  • 2 sjalotten
  • 10 blaadjes basilicum,
  • 1 a 2 teentjes knoflook,
  • olijfolie, knoflookolie
  • 1/2 citroen
  • peper en zout naar smaak.

Benodigdheden;

  • hakblok
  • keukenmes
  • keukenmachine
  • keukenrasp

Bereiding;

Rasp de sjalotten, hak de basilicum en kneus de knoflook en snij deze aan blokjes. Rooster de noten apart mooi bruin

Doe vervolgen alles in de hakker van de keukenmachine, voeg olijfolie en het sap van de citroen toe en hak alles fijn. Blijf olijfolie toevoegen tot het mengsel en mooie smeuïge, iet wat grof, mengsel is maar niet zo dat het een soort soep is geworden.

Serveers tip:

Lekker als meze bij een borrel of aan een buffet. De rucola tapenade misstaat ook niet als smaakmaker in pastaschotels, zie Spaghetti met garnalen en rucola pesto

Advertisements
Maud's plekje

Het vakantie adres van Geesteren

My Recipes

Door Daniël Jonker

Advertisements
%d bloggers like this: