Kip Met Tomaat En Olijven.
INGREDIENTEN 4 PERSONEN
4 kippenpoten,
3 eetl.olijfolie,
1/4 liter droge witte wijn,
1 blik gepelde tomaten in blokjes(circa 400 gram),
2 laurierblaadjes,
1 theel.gedroogde oregano,
150 gram groene gevulde olijven,
2 eetl.griekse yoghurt,
2 theel.maizena,
zout en versgemalen peper.
Bereidingswijze
Laat de kippenpoten op kamertemperatuur komen en braad ze in een braadpan rond om aan in de hete olie.
blus het af met de wijn en voeg er de blokjes tomaat,de laurier en de oregano aan toe.
draai het vuur zo laag mgelijk en laat de kippenpoten met de deksel op de pan ongeveer 30 minuten stoven.
voeg de olijven toe en laat het nog 15 minuten stoven.
neem de kippenpoten uit de pan en hou deze warm.
verwijder de laurierblaadjes.
roer de yoghurt en de maizena doorelkaar en roer dit door de saus.
laat de saus kort koken en breng op smaak met zout en peper.
leg de kip terug in de pan en laad deze nog kort mee warmen.
Lekker met pasta