Kotópoulo me ntomáta kai eliés

Kip Met Tomaat En Olijven.

INGREDIENTEN 4 PERSONEN

4 kippenpoten,
3 eetl.olijfolie,
1/4 liter droge witte wijn,
1 blik gepelde tomaten in blokjes(circa 400 gram),
2 laurierblaadjes,
1 theel.gedroogde oregano,
150 gram groene gevulde olijven,
2 eetl.griekse yoghurt,
2 theel.maizena,
zout en versgemalen peper.

Bereidingswijze

Laat de kippenpoten op kamertemperatuur komen en braad ze in een braadpan rond om aan in de hete olie.
blus het af met de wijn en voeg er de blokjes tomaat,de laurier en de oregano aan toe.
draai het vuur zo laag mgelijk en laat de kippenpoten met de deksel op de pan ongeveer 30 minuten stoven.
voeg de olijven toe en laat het nog 15 minuten stoven.
neem de kippenpoten uit de pan en hou deze warm.
verwijder de laurierblaadjes.
roer de yoghurt en de maizena doorelkaar en roer dit door de saus.
laat de saus kort koken en breng op smaak met zout en peper.
leg de kip terug in de pan en laad deze nog kort mee warmen.

Serveertips

Lekker met pasta

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Advertisements

De Griekse KookGek

De Griekse KookGek

Griekse Wijnen

De Griekse KookGek

Griekse Weetjes

De Griekse KookGek

Finikas-apartments

The place to be

Advertisements
%d bloggers like this: