Kotópoulo me Bámies fasólia se sáltsa ntomátas

Korte omschrijving gerecht:
Traditioneel Okra gerecht. Okra bonen zijn heel speciaal en in Nederland alleen ingevroren te vinden. Een alternatief zijn sperciebonen

Aantal personen: 2

Ingrediënten:
2 kippenpoten of kipfilets,
300 gr sperziebonen (okrabonen)
2 blikjes tomatenblokjes
2 tenen knoflook
1/2 bosje peterselie
1/2 bosje oregano
1 rode ui
1/2 kopje olijfolie
peper en zout naar smaak
1/2 theelepel kaneel
klein beetje suiker
snufje cayennepeper
Blok feta

Hulpmiddelen:
Koksmes, snijplank, braadpan, stoompan

Voorbereiding:
Wrijf de kippenpoten in met peper en zout en laat een half uurtje rusten.
Snij intussen de ui in blokjes en hak de kruiden fijn.
Maak de okra bonen/ sperziebonen schoon en stoom deze even kort 10 minuten

Bereidingswijze:
Doe een beetje olie in de braadpan en braad de kip goud bruin. Neem de kip vervolgens uit de pan en laat hem afgedekt rusten. Doe het laatste beetje olie in de pan en fruit de ui hierin glazig.

Kneus de knoflook en snij deze even klein en voeg hem toe aan de uien. Smoor de knoflook zodat hij niet bruin wordt. Blus dit af met de tomaten blokjes en breng dit aan de kook. Doe de kruiden en specerijen hierin en laat dit zachtjes stoven.

Doe na 10 minuten de kip erbij en stoof deze in een half uurtje gaar. doe de laatste 5 minuten de okra bonen/ sperziebonen toe en laat deze nog lekker even warm worden. Vermeng voor het serveren nog een plak feta.

Serveertips:
Dit gerecht is lekker met zuurdesembrood of een ciabatta en een goed glas wijn.
Evt kun je er nog wat fijn gehakte olijven bij toevoegen.

2 thoughts on “Kotópoulo me Bámies fasólia se sáltsa ntomátas”

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Maud's plekje

Het vakantie adres van Geesteren

My recipes

Door Daniel Jonker