Keftedakia

 

Aantal personen: 6

Ingrediënten:
250 gr Lamsvlees, 250gr Rundergehakt, 1 ei, paneermeel, 1 ui, 1 bosje peterselie, 1 teen knoflook, peper en zout, eetlepel munt.

Hulpmiddelen:
Wokpan, snijplank, beslagkom en keukenpapier

Voorbereiding:
Snipper de ui ragfijn, klop de ei lekker los, hak de peterselie fijn en pers de knoflook uit

Bereidingswijze:
Meng de gehakt met de ui, knoflook, peper en zout, peterselie en de munt. Voeg de opgeklopte ei toe en gebruik zoveel paneermeel dat het mengsel niet te klef wordt. Hoe luchtiger je het kneed hoe lekkerder ze worden.

Maak balletjes gehakt ter grote van een golfbal en vlak deze een beetje af. Doe de ballen daarna door de bloem en frituur ze goudbruin. Leg ze daarna even op een vel keukenpapier om de overtollige olie te verwijderen.

Serveertips:
Lekker met tzatziki of een tsipouro of samen met citroen aardappelen als snelle hap

Advertisement

2 thoughts on “Keftedakia”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Maud's plekje

Het vakantie adres van Geesteren

My recipes

Door Daniel Jonker

%d bloggers like this: