Griekse tomatensoep met gevulde lamsgehaktballetjes

INGREDIENTEN 4 PERSONEN

300 g Lamsgehakt
1 boterham (wit)
4 eetlepels melk
1 eetlepel Gyroskruiden
200 g feta  en een hand vol olijven zonder pit
1 grote ui
6 vleestomaten
slaolie
2 liter bouillon (groenten, tablet)

Bereidingswijze

Snijd de korsten van de boterham en leg de boterham in de melk
Meng het zacht geworden brood met het gehakt en 2 eetl. gyroskruiden
Maak van het gehakt balletjes en druk ze plat. Leg in het midden van elk 1 blokje feta en vouw het gehakt er helemaal omheen en rol er weer balletjes van. Bewaar ze in de koelkast
Pel en snipper de ui
Snijd de tomaten in vieren
Verhit een scheutje olie in een grote soeppan en bak de fijngehakte ui op een laag vuur in ca. 3 minuten glazig
Voeg de rest van de gyroskruiden, de tomaten en de bouillon aan de ui toe. Breng de soep aan de kook en laat hem 10 minuten zachtjes pruttelen
Pureer de soep in een foodprocessor, mengbeker of met de roerzeef of staafmixer. Schenk de soep terug in de pan
Voeg de gehaktballetjes en de, in plakjes gesneden, olijven toe breng de soep tegen de kook aan en laat de balletjes in 10 minuten gaar worden. Kruimel er de laatste 10 minuten nog wat feta in.

Serveertip

Gewoon lekker met brood (Turks, Ciabatta, etc)

Advertisement

One thought on “Griekse tomatensoep met gevulde lamsgehaktballetjes”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Maud's plekje

Het vakantie adres van Geesteren

My recipes

Door Daniel Jonker

%d bloggers like this: