Griekse ovenschotel met kip en aardappelen
Voorbereidingstijd
20 min
Bereidingstijd
45 min
Porties
4
Ingrediënten
- 40 g Zongedroogde tomaten, zonder olie
- 800 g Aardappelen, rauw
- 480 g Kipfilet, rauw
- 3 teentje(s) Knoflook
- 1 eetlepel(s) Rozemarijn, gehakt
- 2 eetlepel(s) Olijfolie
- 1 snufje Zout
- 1 snufje Peper
- 4 takje(s) Tijm
- 90 g Fetakaas, light
- 500 g Cocktailtomaatjes
Instructies
Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en snij in stukjes. Snij de aardappelen in schil in langwerpige stukken en de kipfilet in kleine stukjes.
Pers de knoflook en meng met de rozemarijn en olie. Breng goed op smaak met zout en peper. Voeg de tomaten, tijm, aardappelen en kip toe en roer goed door.
Vul een ovenschaal (20cm x 25cm) met de mix van ingrediënten, zet in het midden van de op 180° C voorverwarmde oven (gas: stand 2, hetelucht: 160° C) en bak 45 minuten. Snij de feta in blokjes en halveer de cherrytomaatjes. Verdeel ze na een baktijd van 30 minuten over het gerecht en bak vervolgens nog zo’n 15 minuten.
Kali Orexi