Griekse ovenschotel met kip en aardappelen

Griekse ovenschotel met kip en aardappelen

Voorbereidingstijd
20 min
Bereidingstijd
45 min
Porties
4

Ingrediënten
40 g Zongedroogde tomaten, zonder olie
800 g Aardappelen, rauw
480 g Kipfilet, rauw
3 teentje(s) Knoflook
1 eetlepel(s) Rozemarijn, gehakt
2 eetlepel(s) Olijfolie
1 snufje Zout
1 snufje Peper
4 takje(s) Tijm
90 g Fetakaas, light
500 g Cocktailtomaatjes

Instructies
Overgiet de gedroogde tomaten met heet water en laat 10 minuten wellen. Laat uitlekken en snij in stukjes. Snij de aardappelen in schil in langwerpige stukken en de kipfilet in kleine stukjes.
Pers de knoflook en meng met de rozemarijn en olie. Breng goed op smaak met zout en peper. Voeg de gedroogde tomaten, tijm, aardappelen en kip toe en roer goed door.
Vul een ovenschaal (20cm x 25cm) met de mix van ingrediënten, zet in het midden van de op 180° C voorverwarmde oven (gas: stand 2, hetelucht: 160° C) en bak 45 minuten. Snij de feta in blokjes en halveer de cherrytomaatjes. Verdeel ze na een baktijd van 30 minuten over het gerecht en bak vervolgens nog zo’n 15 minuten.

Advertisements
Advertisements

De Griekse KookGek

De Griekse KookGek

Griekse Wijnen

De Griekse KookGek

Griekse Weetjes

De Griekse KookGek

Finikas-apartments

The place to be

Advertisements
%d bloggers like this: