Griekse ciabatta met scampi

 

Een heerlijk warme ciabatta met tomaat, feta, scampi en rucola. Dit is een leuke variant op de klassieke Griekse salade. Voor liefhebbers van olijven, kan je er hier nog alijd enkele bovenop leggen. Heerlijk & Makkelijk !!

Recept voor 2 personen

Ingrediënten:

1 ciabatta (op zelf af te bakken)
2 tomaten
1 pakje feta (200 gr)
14 scampi
50 gr rucola
1/2 rode ui
olijfolie
oregano, gedroogd
Werkwijze:

Snij de ciabatta middendoor
Sprenkel er een beetje olijfolie over
Pel de scampi en verwijder het darmkaneel
Snij de tomaten in dunne plakjes en beleg hiermee de ciabatta
Snij ook de feta en dunne plakjes en leg deze op de tomaat
Strooi een beetje oregano over de feta kaas
Snij de scampi plat middendoor, doe deze in een kom met enkele druppels olijfolie, peper, zout en meng goed
Verdeel de scampi over de feta
Snij de rode ui in fijne reepjes en strooi deze over de scampi
Bak dit 3 minuten langer dan op de verpakking van de ciabatta staat
Werk de ciabatta af met een beetje rucola
Heerlijk met een beetje Tzatziki

Kali Orexi🇬🇷

Advertisements
Advertisements

De Griekse KookGek

De Griekse KookGek

Griekse Wijnen

De Griekse KookGek

Griekse Weetjes

De Griekse KookGek

Finikas-apartments

The place to be

%d bloggers like this: