Gevulde Kalkoen dijen

IMG_7376
Kalkoendijen
IMG_7377
Kerst maaltijd

Gevulde kalkoendijen zijn eigenlijk ontstaan omdat een hele kalkoen voor 2 of 4 personen veel te groot is. De traditionele gevulde kalkoenrecepten kunnen rustig gebruikt worden voor de kalkoendijen.

Ingrediënten;

  • 2 kalkoen dijen,
  • 300 gr tamme kastanjes,
  • 2 á 3 ons rund of lamsgehakt,
  • 1 stevige zoetzure appel,
  • 2 sjalotten
  • 1 ei,
  • peper & zout,
  • 1 eetlepel mosterd,
  • 1 theelepel paprikapoeder en een beetje cayennepeper
  • Keukengaren,
  • 1 pakje braadboter

HULPMIDDELEN

  • Uitbeen mes,
  • keukenmes,
  • pan,
  • hapjespan,
  • braadslee,
  • beslagkom

 

Voorbereiding;

  • kruis de tamme kastanjes en kook ze in 20 minuten gaar.
  • been de dijen uit
  • snipper de sjalotten
  • schil de appel en snij hem in fijne blokjes,
  • Maak van de mosterd, paprikapoeder, cayennepeper en zout een marinade
  •  verwarm de oven voor op 170 gr.

Bereidingswijze;

Doe het gehakt, de sjalotten, de fijn gehakte kastanjes, de appel, een half ei, en een beetje peper en zout in de beslagkom. Meng dit goed door tot je een stevige massa krijgt.

Neem de uitgebeende dijen en leg deze open gevouwen neer. Neem de keukendraad en naai de onderkant dicht zodat er een soort van zakje onstaat. Vul nu de dijen met de vulling. Naai de dijen vervolgens geheel dicht.

Smeer vervolgens de dijen in met de marinade en laat deze even 15 minuutjes, in de koelkast,  intrekken.  Doe de dijen in de braadslee en verdeel het pakje boter in plakken over en rondom de dijen. Zet dit in de oven en bedruip de dijen om de 5 min braad dit in 30 minuten goudbruin. Zet de oven op 90 graden en laat alles nog 20 minuten na garen.

Serveertips;

 

Snij de dijen in plakjes en serveer ze met grove aardappelpuree en broccoli of roasted potatoes van Jamie Oliver.

Advertisements
Advertisements

De Griekse KookGek

De Griekse KookGek

Griekse Wijnen

De Griekse KookGek

Griekse Weetjes

De Griekse KookGek

Finikas-apartments

The place to be

Advertisements
%d bloggers like this: