Ellinikí choirinó filéto (Griekse varkenshaas)

Het gerecht:

Dit gerecht kom je eigenlijk overal tegen. Het is een heerlijk mals stukje vlees en op een bbq krijgt het nog meer smaak.

Ingrediënten:

4 personen

  • 350 ml citroensap
  • 1 kopje olijfolie
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel peper
  • gedroogde oregano (6 eetlepels)
  • 2 varkenshaasjes
  • 1 hersluitbare diepvrieszak (groot)

Benodigdheden:

  • Beslagkom
  • Koksmes
  • Aluminiumfolie

Voorbereiding:

Doe de olie en citroensap met de kruiden en zout en peper in de diepvrieszak. Roer dit heel goed door elkaar. Doe vervolgens de varkenshaasjes erin en sluit de zak af. Rol de varkenshaasjes met de diepvrieszak goed door elkaar, zo dat de haasjes overal goed zijn ingesmeerd. Leg alles in de koelkast voor ongeveer 2 tot 6 uur.

Bereiding:

Breng de bbq of grillpan op een temperatuur van 150 gr en smeer deze een klein beetje in met de marinade. Leg vervolgens de haasjes erop zo’n 10 á 15 minuten aan beide kanten. Leg beide haasjes op een schaal en dek ze met  aluminiumfolie af en laat ze even rusten. Snij ze vervolgens in mooie plakjes en serveer ze met een heerlijke choriatiki en lemoni patates.

Advertisements

One thought on “Ellinikí choirinó filéto (Griekse varkenshaas)”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Advertisements

De Griekse KookGek

De Griekse KookGek

Griekse Wijnen

De Griekse KookGek

Griekse Weetjes

De Griekse KookGek

Finikas-apartments

The place to be

Advertisements
%d bloggers like this: