Korte omschrijving gerecht:
Dolmadakias komen eigenlijk in alle mediterrane keukens voor. Veelal zijn het vegetarische hapjes maar er zijn recepten met lamsvlees

Aantal personen: 4
Ingrediënten:
Het liefst verse wijnbladen even geblancheerd in heet water, witte rijst, 1 bosje peterselie, 1 bosje mint, 1 bosje dille, wat gedroogde oregano, zout en peper en een beetje citroensap
Hulpmiddelen:
Rijstkoker, stoompan en een koksmes
Voorbereiding:
Spoel de wijnbladeren goed uit. Snij de kruiden heel fijn. Kook de rijst gaar en spoel deze af met koud water. Vermeng de rijst, kruiden en de citroen met elkaar
Bereidingswijze:
Leg een druivenblad neer en haal de steel eraf. Schep een beetje rijstmengsel op het blad en vouw de zijkanten naar binnen en rol ze op zodat er een mooi rolletje ontstaat van 1 cm dik en 4 cm breed.
Leg de rolletjes in de stoompan en laat deze ongeveer 10 minuten stomen. Serveer ze warm of koud
Serveertips:
Lekker met een glaasje ouzo, tsipouro of een rode Imiglykos