Dolmades

Korte omschrijving gerecht:
Dolmadakias komen eigenlijk in alle mediterrane keukens voor. Veelal zijn het vegetarische hapjes maar er zijn recepten met lamsvlees

Dolmades
Dolmades

Aantal personen: 4

Ingrediënten:
Het liefst verse wijnbladen even geblancheerd in heet water, witte rijst, 1 bosje peterselie, 1 bosje mint, 1 bosje dille, wat gedroogde oregano, zout en peper en een beetje citroensap

Hulpmiddelen:
Rijstkoker, stoompan en een koksmes

Voorbereiding:
Spoel de wijnbladeren goed uit. Snij de kruiden heel fijn. Kook de rijst gaar en spoel deze af met koud water. Vermeng de rijst, kruiden en de citroen met elkaar

Bereidingswijze:
Leg een druivenblad neer en haal de steel eraf. Schep een beetje rijstmengsel op het blad en vouw de zijkanten naar binnen en rol ze op zodat er een mooi rolletje ontstaat van 1 cm dik en 4 cm breed.

Leg de rolletjes in de stoompan en laat deze ongeveer 10 minuten stomen. Serveer ze warm of koud

Serveertips:
Lekker met een glaasje ouzo, tsipouro of een rode Imiglykos

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Maud's plekje

Het vakantie adres van Geesteren

My recipes

Door Daniel Jonker

%d bloggers like this: