Bifteki me tiri

Foto's diverse 786

Korte omschrijving gerecht:
Lamsgehakt gevuld met Fetakaas. Een heerlijk zekerheid op de BBQ

Aantal personen: 4

Ingrediënten:
Lamsgehakt,
verse oregano
verse mint
zout en peper
2 tenen knoflook (uitgeperst)
1 eetlepel paprikapoeder
wat citroensap
ei
paneermeel of liever oud brood nat gemaakt en uitgeknepen
Feta

Hulpmiddelen:
Beslagkom, Keukenmes, grillpan en aluminiumfolie

Voorbereiding:
Hak de kruiden fijn
laat het oude brood in water liggen, knijp het daarna uit
Meng het gehakt met de ingrediënten, maar zonder de feta, en zet dit even een half uurtje in de koelkast.

Bereidingswijze:
Draai een mooie ovale bal en maak er met je duim een holte in. Doe in die holte een stuk feta van ongeveer 3/4 cm in het vierkant en maak de bal dan weer dicht en kneed hem dan in een mooi ovale bal. Leg de ballen vervolgens op een plank en druk ze een beetje plat aan 2 kanten.

Als je dat hebt gedaan laat je de ballen even rusten en breng je in de tussentijd de grillpan op temperatuur. Gril de ballen tot ze een mooi motief hebben en gaar zijn. Doe ze vervolgens inpakken in aluminiumfolie en laat ze ongeveer een minuut of 7 rusten. Je kan in de tussen tijd evt krieltjes of nieuwe aardappeltjes bakken.

Serveertips:
Serveer de Bifteki met een lekkere Griekse salade en gebakken krieltjes en heerlijke tzatziki

Advertisements

2 thoughts on “Bifteki me tiri”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Advertisements

De Griekse KookGek

Advertisements
%d bloggers like this: