Baklava

Korte omschrijving gerecht:
Baklava gebak met amandelen.

Aantal personen: 6

Ingrediënten:
1/2 kilo bladerdeeg (flinterdunne)
2 kopjes fijngesneden amandelen
1 1/2 kopje boter
1/2 kopje suiker
1 eetlepel Kaneel

VOOR DE SIROOP
3 kopjes suiker
1 kopje honing
2 kopjes water
grof gemalen kaneel
1 theelepel gemalen kruidnagel

Hulpmiddelen:
Beslagkom, kleine ovenschaal (vierkant)

Voorbereiding:
Oven voorverwarmen 140 graden, Boter klaren, kaneel raspen
Amandelen in stukjes snijden.

Bereidingswijze:
In een kom de amandelstukjes, suiker en kaneel mengen. Neem dan een kleine ovenschotel en vet die in met boter. Leg er een paar vellen (ook ingevet) bladerdeeg in. Daar wat van het amandelmengsel op doen, dan weer wat ingevette bladerdeegvelletjes, dan weer wat mengsel etc.
Als laatste afdekken met 6 of 8 velletjes, ingevet, bladerdeeg.
Dan met een scherp keukenmes de bovenkant insnijden, zonder druk te zetten, in ruitjesvorm. Met een beetje water besprenkelen. Ongeveer een uur in de oven bakken.
In die tussentijd maak je de siroop als volgt: alle ingrediënten in een pannetje doen en 15 minuten haard doorlaten koken.

Als de baklava klaar is laten afkoelen en de hete siroop erover gieten. In stukken snijden op de lijnen die er door u zijn opgezet.

Serveertips:
De amandelen kun je ook vervangen voor walnoten of pistachenoten.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Advertisements

De Griekse KookGek

Advertisements
%d bloggers like this: