Avgolemono soep

De meest bekende Griekse soep.

De naam betekent letterlijk ‘ei en citroen’, en dat zijn dan ook de 2 belangrijkste ingrediënten voor deze lichte, voedzame soep. Het beste kunt u zelfgemaakte kippen- of visbouillon gebruiken. Garneer deze snelle, eenvoudige variant met schijfjes verse citroen.

Ingrediënten

Porties: 4 personen

  • 1,5 liter kippen- of visbouillon
  • 100 gr langkorrelige rijst
  • 3 eieren
  • het sap van 1 citroen
  • 1 eetlepel koud water
  • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. De bouillon in een grote sauspan aan de kook brengen. Rijst toevoegen en gedurende 10 minuten koken.
  2. De eieren luchtig opkloppen, en citroensap en koud water toevoegen. Roer er voorzichtig een lepel hete bouillon door, zodat het ei op temperatuur komt, en vervolgens nog 1 of 2 lepels. Let op dat het eiwit niet stolt!
  3. Het eiermengsel aan de pan toevoegen, van het vuur halen en blijven roeren. Op smaak brengen met zout en peper en direct serveren.

LET OP:

Laat de soep niet koken nadat de eieren zijn toegevoegd!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Advertisements

De Griekse KookGek

De Griekse KookGek

Griekse Wijnen

De Griekse KookGek

Griekse Weetjes

De Griekse KookGek

Finikas-apartments

The place to be

Advertisements
%d bloggers like this: