De naam betekent letterlijk ‘ei en citroen’, en dat zijn dan ook de 2 belangrijkste ingrediënten voor deze lichte, voedzame soep. Het beste kunt u zelfgemaakte kippen- of visbouillon gebruiken. Garneer deze snelle, eenvoudige variant met schijfjes verse citroen.
Ingrediënten
Porties: 4 personen
- 1,5 liter kippen- of visbouillon
- 100 gr langkorrelige rijst
- 3 eieren
- het sap van 1 citroen
- 1 eetlepel koud water
- zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Bereidingswijze
- De bouillon in een grote sauspan aan de kook brengen. Rijst toevoegen en gedurende 10 minuten koken.
- De eieren luchtig opkloppen, en citroensap en koud water toevoegen. Roer er voorzichtig een lepel hete bouillon door, zodat het ei op temperatuur komt, en vervolgens nog 1 of 2 lepels. Let op dat het eiwit niet stolt!
- Het eiermengsel aan de pan toevoegen, van het vuur halen en blijven roeren. Op smaak brengen met zout en peper en direct serveren.
LET OP:
Laat de soep niet koken nadat de eieren zijn toegevoegd!