arní se ampelófylla (lamsvlees in wijnbladeren)

Korte omschrijving gerecht:
Dit gerecht is een variatie van het traditionele kleftiko

Aantal personen: 4

Ingrediënten:
Lamsfilet 150 gr p/p
2 Aardappels vastkokend
3 Tomaten
1 winterwortel
wat okra of sperciebonen
Oregano, tijm, mint, rozemarijn, peper, zout en peterselie
Olijfolie 1/2 kopje
1 citroen
feta
geraspte kaas naar smaak (gruyere)

Hulpmiddelen:

  • Ovenschotel met deksel
  • Schaaltje
  • aluminiumfolie met bakpapier

Voorbereiding:

  • Snij de lamsfilet in stukken van ongeveer 3 cm en doe deze in een schaal voeg daar de olijfolie, citroensap, oregano, peterselie en de tijm bij vermeng dit met elkaar en zet dit een uurtje koud weg.
  • Schil de, niet te grote, aardappels en snij deze in grove stukken
  • Ontdoe de tomaten van hun zaadlijst en snij dit ook in grove stukken
  • Maak de wortel en de okra schoon en snij deze in stukken van een cm.
  • Spoel de wijnbladeren goed af
  • Verwarm de oven voor op 170 gr

Bereidingswijze:
Doe de lamsfilet met de kruiden en de groente in een ovenschaal en dek deze af, laat deze vervolgens 2 uur stoven.
Doe de wijnbladeren in het schaaltje leggen zodanig dat er een kom wordt gevormd. Versnipper er een paar blaadjes mint op.
Vul nu de schaaltjes met het mengsel. Verbrokkel er wat feta door en vermeng dit voorzichtig. Vouw de wijnbladeren dicht. Doe wat geraspte kaas op de wijnbladeren als afsluiting. Zet de pakketjes even onder de gril zodat de kaas mooi is gesmolten.

Serveertips:
Druppel er wat verse tomatentampenade over en zet er een frisse salade bij.

Wil je een vegetarische variatie vervang dan het lamsvlees voor aubergine en courgette en laat het geheel dan 1 uur in de oven staan. Ook als mezedes misstaat dit niet

Kali orexi

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Maud's plekje

Het vakantie adres van Geesteren

My recipes

Door Daniel Jonker

%d bloggers like this: