Aantal personen: 4
Ingrediënten:
500 gr kabeljauw
4 grote rijpe tomaten
2 kleine venkels
2 klein uien
2 tenen knoflook
2 eetlepels verse oregano
1/2 bosje peterselie
3 eetlepels droge witte
wijn
1 cm feta verkruimeld
wat ontpitten olijven in plakjes
1 citroen in plakjes
Hulpmiddelen:
Keukenmes, snijplank en een ovenschaal
Voorbereiding:
Snij de venkel in plakjes en hal de kern eruit. Snij de ui in ringen en de tomaten in dunne plakjes. Doe de vis in stukken van 5 cm snijden
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 190 graden. Vet de ovenschaal in. Bedek de bodem met de citroen plakjes en leg de groenten in stapels in de schaal doe de oregano hierover strooien en verdeel de vis over de groenten.
Zet alles zo`n 30 minuten in de oven tot de vis mooi gaar is en stevig aanvoelt. Haal de vis uit de schaal en doe de feta en de peterselie over het gerecht verdelen.Schep er nog wat vocht overheen.
Serveertips:
Eventueel kan je er aardappelblokjes bij doen.
One thought on “Psari plaki”