Psari plaki

Aantal personen: 4

Ingrediënten:
500 gr kabeljauw
4 grote rijpe tomaten
2 kleine venkels
2 klein uien
2 tenen knoflook
2 eetlepels verse oregano
1/2 bosje peterselie
3 eetlepels droge witte
wijn
1 cm feta verkruimeld
wat ontpitten olijven in plakjes
1 citroen in plakjes

Hulpmiddelen:
Keukenmes, snijplank en een ovenschaal

Voorbereiding:
Snij de venkel in plakjes en hal de kern eruit. Snij de ui in ringen en de tomaten in dunne plakjes. Doe de vis in stukken van 5 cm snijden

Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 190 graden. Vet de ovenschaal in. Bedek de bodem met de citroen plakjes en leg de groenten in stapels in de schaal doe de oregano hierover strooien en verdeel de vis over de groenten.

Zet alles zo`n 30 minuten in de oven tot de vis mooi gaar is en stevig aanvoelt. Haal de vis uit de schaal en doe de feta en de peterselie over het gerecht verdelen.Schep er nog wat vocht overheen.

Serveertips:
Eventueel kan je er aardappelblokjes bij doen.

Advertisement

One thought on “Psari plaki”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Maud's plekje

Het vakantie adres van Geesteren

My recipes

Door Daniel Jonker

%d bloggers like this: