Gevulde kalkoendijen

Een heerlijk kerstdiner

My recipes

Kalkoendijen

Gevulde kalkoendijen zijn eigenlijk ontstaan omdat een hele kalkoen voor 2 of 4 personen veel te groot is. De traditionele gevulde kalkoenrecepten kunnen rustig gebruikt worden voor de kalkoendijen.

Ingrediënten;

  • 2 kalkoen dijen,
  • 300 gr tamme kastanjes,
  • 2 á 3 ons rund of lamsgehakt,
  • 1 stevige zoetzure appel,
  • 2 sjalotten
  • 1 ei,
  • peper & zout,
  • 1 eetlepel mosterd,
  • 1 theelepel paprikapoeder en een beetje cayennepeper
  • Keukengaren,
  • 1 pakje braadboter

HULPMIDDELEN

  • Uitbeen mes,
  • keukenmes,
  • pan,
  • hapjespan,
  • braadslee,
  • beslagkom
 Kerstdish

Voorbereiding;

  • kruis de tamme kastanjes en kook ze in 20 minuten gaar.
  • been de dijen uit
  • snipper de sjalotten
  • schil de appel en snij hem in fijne blokjes,
  • Maak van de mosterd, paprikapoeder, cayennepeper en zout een marinade
  •  verwarm de oven voor op 170 gr.

Bereidingswijze;

Doe het gehakt, de sjalotten, de fijn gehakte kastanjes, de appel, een half ei, en een beetje peper en zout in de beslagkom. Meng dit goed door tot je…

View original post 130 more words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.