Een heerlijk kerstdiner
Gevulde kalkoendijen zijn eigenlijk ontstaan omdat een hele kalkoen voor 2 of 4 personen veel te groot is. De traditionele gevulde kalkoenrecepten kunnen rustig gebruikt worden voor de kalkoendijen.
Ingrediënten;
- 2 kalkoen dijen,
- 300 gr tamme kastanjes,
- 2 á 3 ons rund of lamsgehakt,
- 1 stevige zoetzure appel,
- 2 sjalotten
- 1 ei,
- peper & zout,
- 1 eetlepel mosterd,
- 1 theelepel paprikapoeder en een beetje cayennepeper
- Keukengaren,
- 1 pakje braadboter
HULPMIDDELEN
- Uitbeen mes,
- keukenmes,
- pan,
- hapjespan,
- braadslee,
- beslagkom

Voorbereiding;
- kruis de tamme kastanjes en kook ze in 20 minuten gaar.
- been de dijen uit
- snipper de sjalotten
- schil de appel en snij hem in fijne blokjes,
- Maak van de mosterd, paprikapoeder, cayennepeper en zout een marinade
- verwarm de oven voor op 170 gr.
Bereidingswijze;
Doe het gehakt, de sjalotten, de fijn gehakte kastanjes, de appel, een half ei, en een beetje peper en zout in de beslagkom. Meng dit goed door tot je…
View original post 130 more words