Surinaamse Pinda soep

download

Ingrediënten:

  • 350 gram kippendijenfilet
  • 1 pot (360 ml) Faja Lobi Pindakaas Trafasie (de enige echte Surinaamse pindakaas)
  • 1 pot (340 ml) kippenbouillon met kippenvlees (vloeibare)
  • 5 pimentkorrels
  • 2 laurierbladeren
  • 1 Madame Jeanet peper
  • 3 takjes selderij

Bereidingswijze:

  • De kip in ruim water gaarkoken, zet het kookwater appart.
  • Doe de kip daarna in 4 eetlepels olie lichtbruin bakken. Laat de kip even afkoelen en pluis het daarna in langwerpige stukjes.
  • Zeef 800 ml kookwater door een zeefdoek en breng het weer aan de kook
  • Voeg 1 pot Faja Lobi Pindakaas Trafasie hieraan toevoegen en omroeren tot het is opgelost en voeg de pimentkorrels, laurierbladeren en de gepluisde kippendijenfilet toe
  • Voorzichtig omroeren en doe de Madam Jeanette peper er bovenop, let op, de peper mag niet kapot gaan, anders wordt de soep veel te heet.
  • Kook de soep rustig 10-15 minuten door.
    Schep de pimentkorrels en de laurierbladeren vóór het serveren uit de soep.

Serveertip:

Serveer de soep  met Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Surinaamse Rijst Gerechten) of lang korrelig rijst.  garneer met de selderij (fijn gehakt). en doe er evt wat touge bij

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s