GRIEKS MIXED VLEESPANNETJE MET GROENTE

INGREDIËNTEN 4 PERSONEN

4 kippendijen
500 gr hamlap of schouderkarbonade
1 grote paprika
3 vleestomaten
1 kleine courgette
1 flinke rode ui
5 teentjes knoflook
6 flinke aardappels, vastkokend
1 el oregano
1 tl tijm
vers gemalen zwarte peper en zeezout
10 el olijfolie

HULPMIDDELEN
Bakblik of braadslede
Voorbereiding
Snijd hamlap of karbonades in 4 gelijke dikke stukken. Maak marinade door de olijfolie te mengen 2 teentjes geperste knoflook met de oregano, tijm, flink peper en zout. Leg het varkensvlees en de kippendijen erin. Goed mengen en laat een nachtje afgedekt in de koelkast marineren. Zo wordt dat vlees super lekker.
Snijd courgette, tomaten, paprika, aardappels in grove partjes . Snipper rode ui grof en hak 3 teentjes knoflook in grove stukjes.
Bereidingswijze

Neem een bakblik of braadslede en laat het olie-kruidenmengsel daarin lopen. Verdeel het vlees erover. Vermeng de groenten, de rode ui en knoflook hierover. Doe er eventueel nog wat extra oregano en wat olie overheen. Heteluchtoven voorverwarmen op 180 graden en alles in ongeveer 80-90 minuten garen tot alles gaar is.

Serveertips

In Griekenland eet men er een Griekse salade en brood om de saus mee op te deppen. Drink er koele Retsina bij.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s