Vandaag eens niet uit de Griekse keuken. Maar gewoon van de Hollandse bodem.
Asperges met beenham. 2 pers
- 1 pond asperges
- 1 pond nieuwe kriel aardappels
- 1 beenhammetje ( jumbo )
- 2 eieren
- 100 g ham
- asperge saus ( lekker makkelijk uit een pakje )
Bereiding
- Zet de oven op 200 graden, voorverwarmen,
- Leg de beenham in een ovenschaal met wat boter en zet deze in de voorverwarmde oven en draai de temperatuur terug naar 150 g. Braad de beenham in 40 minuten, met regelmatig bedruipen, gaar. Zet de oven op 90 graden en laat de ham 10 minuten na garen.
- Schil de asperges en snij het bittere kontje eraf. doe ze in een stoompan en stoom ze in 10 minuten gaar.
- Bak de krieltjes en kook de eieren
- Maak de saus volgens de verpakking klaar
Serveren
Serveer de asperges omwikkeld met de ham en een, in 2e gesneden ei, Heerlijk met een goed glas witte wijn
Eet smakelijk.