Menu van de dag

Lekker voor de zaterdag gewoon simpel

TZATZIKI Á LA GEORGE CALOMBARIS

Tzatziki ala George kalombaris 2Tzatziki ala George kalombaris

Korte omschrijving gerecht:

De traditionele tzatziki maar dan vanuit een michelinkeuken

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 1 ltr Griekse yoghurt
  • 1 komkommer
  • half bosje verse dille
  • wat zout en peper
  • 3 tot 6 tenen knoflook (uitgeperst) naar smaak
  • 1/2 eetlepel cayenepoeder
  • citroenrasp van 1 citroen
  • een halve eetlepel Griekse honing
  • olijfolie
  • halve eetlepel rodewijnazijn
  • 1/2 eetlepel ouzo
    Feta

Hulpmiddelen:
Kaasdoek beslagkom, keukenmachine, rasp en een spatel

Voorbereiding:
Doe de yoghurt in de kaasdoek en laat deze een nachtje uitlekken. Rasp de kokommer en laat ook die uitlekken

Bereidingswijze:
Doe de uitgelekte yoghurt en komkommer met alle ingrediënten in de beslag kom. Rasp de citroen hierover en voeg de fijn gesneden dille toe. Vermeng dit erg goed met elkaar en laat hem nog een nachtje staan. De smaken komen dan nog meer tot hun recht.

Serveertips:
Serveer dit met Bifteki, gyros vlees of zo als mezedes op een getoast stukje brood

TIP. Rasp de knoflook deze wordt dan fijner en geeft meer vocht af en meer smaak

BIFTEKI ME TIRI

Korte omschrijving gerecht:
Lamsgehakt gevuld met Fetakaas. Een heerlijk zekerheid op de BBQ

Aantal personen: 4

Ingrediënten:
Lamsgehakt,
verse oregano
verse mint
zout en peper
2 tenen knoflook (uitgeperst)
1 eetlepel paprikapoeder
wat citroensap
ei
paneermeel of liever oud brood nat gemaakt en uitgeknepen
Feta

Hulpmiddelen:
Beslagkom, Keukenmes, grillpan en aluminiumfolie

Voorbereiding:
Hak de kruiden fijn
laat het oude brood in water liggen, knijp het daarna uit
Meng het gehakt met de ingrediënten, maar zonder de feta, en zet dit even een half uurtje in de koelkast.

Bereidingswijze:
Draai een mooie ovale bal en maak er met je duim een holte in. Doe in die holte een stuk feta van ongeveer 3/4 cm in het vierkant en maak de bal dan weer dicht en kneed hem dan in een mooi ovale bal. Leg de ballen vervolgens op een plank en druk ze een beetje plat aan 2 kanten.

Als je dat hebt gedaan laat je de ballen even rusten en breng je in de tussentijd de grillpan op temperatuur. Gril de ballen tot ze een mooi motief hebben en gaar zijn. Doe ze vervolgens inpakken in aluminiumfolie en laat ze ongeveer een minuut of 7 rusten. Je kan in de tussen tijd evt krieltjes of nieuwe aardappeltjes bakken.

Serveertips:
Serveer de Bifteki met een lekkere Griekse salade en gebakken krieltjes en heerlijke tzatziki

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s