INGREDIENTEN 4 PERSONEN
4 kippen dijen
500 gr hamlap of schouderkarbonade
1 grote paprika
3 vleestomaten
1 kleine courgette
1 flinke rode ui
5 teentjes knoflook
300 gr roseval aardappels
1 el oregano
1 tl tijm
vers gemalen zwarte peper en Zeezout
10 el olijfolie
HULPMIDDELEN
Bakblik of braadslede
Bakblik of braadslede
Bereidingswijze
- Snijd hamlap of karbonades in 4 gelijke dikke stukken.
- Maak een marinade door de olijfolie te mengen met 2 teentjes geperste knoflook met oregano, tijm, flink peper en zout.
- Leg het varkensvlees en de kippendijtjes in de marinade.
- Meng goed en laat het afgedekt in de koelkast marineren.
- Snijd de courgette in stukken, de tomaten in plakjes of partjes en de paprika in reepjes.
- Schil de aardappels en snijd ze in partjes.
- Snipper de rode ui en hak de 3 teentjes knoflook in grove stukjes.
- Neem een bakblik of braadslede en laat het olie-kruidenmengsel erin lopen.
- Verdeel het vlees erover.
- Verdeel de groenten erover en de rode ui en knoflook.
- Doe er eventueel nog wat extra oregano en wat olie over.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden en gaar alles in ca. 80-90 min. tot alles mooi gaar is.
- Aardappels zijn gaar als je er gemakkelijk in kunt prikken.
- Kip is gaar als hij krokant bruin in en er bij het prikken vocht uit loopt.
Serveertips
Doe er een salade of zuurdesembrood bij om de sappen op te deppen. Drink er koele Retsina bij.