Grieken eten met herrie

De Grieken eten met herrie

Het is moeilijk voor te stellen, Grieks eten zonder herrie. Als families en vrienden aan tafel gaan om te eten, gaan de decibels omhoog. Eten is een sociale aangelegenheid, en maaltijden worden vaak gedeeld door iedereen aan tafel.  Dit gecombineerd met traditionele Griekse tafel etiquette en het Griekse temperament, wordt het al gauw een levendige en gezellige bedoeling.

Voor diegene die niet bekend zijn met de traditionele Griekse manieren, het zien en horen van pratende mensen, het klinken van de glazen, en het over de tafel rijken vanuit alle richtingen, kan alarmerend zijn. Maar wees gerust dit is de traditionele manier van maaltijden eten op gewone dagen, en die kunnen zorgen voor een feest aan smaken voor en met mensen. Ook het horen en zien van de Griekse taal en temperament lijkt het alsof ze elkaar per direct te lijf gaan, maar niets is minder waar als de emoties opspelen gaan het geluid ook omhoog.

Het traditioneel Griekse eten of diner wordt geserveerd, maar vaker worden de diverse maaltijden op de tafel gezet en leunen de Grieken over de tafel heen om met een vork of lepel het eten van de schaal rechtstreeks in hun mond te stoppen. Een typische Griekse tafel bestaat uit een aantal aperitieven of mezes, één of twee hoofdmaaltijden, bijgerechten en toebehoren. Rijken, het tikken van vorken tegen elkaar, stoten en morsen zijn zaken die daarbij horen. Het creëert lachen, praten en een babbel, wat eigenlijk geen ruimte geeft om rustig te eten wat er op jouw bord licht.

Dus als je op zoek bent naar een levendige tafel zonder enige voorwaarden “ga Grieks eten”. Het zal een hele tour worden om stil te zijn als je met z’n alle tegelijkertijd om de laatste olijf vecht.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.